Turecký červený olej

Kód: 4298/30 4298/100 Zvolte variantu
34 Kč 85 Kč od 34 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
Objem
Můžeme doručit do:
26.3.2019 26.3.2019 Zvolte variantu

Turecký červený olej známý též jako turecký olej (sulfonovaný ricinový olej lisovaný za studena) pomáhá uvést esenciální olej do vodného prostředí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Turecký červený olej známý též jako turecký olej (sulfonovaný ricinový olej lisovaný za studena) je povrchově aktivní látka určená pro uvedení esenciálních olejů, které jsou ve vodě nerozpustné, do vodného prostředí. Je rychle biologicky odbouratelný, 100% dispergovatelný ve vodě a umožňuje jednoduchým způsobem vytvářet přírodní koupelové oleje bez konzervantů podle Vašich individuálních potřeb.

Esenciální oleje jsou nerozpustné ve vodě a lehčí než voda. Řada z nich může v koncentrovaném stavu dráždit pokožku. Z toho plyne, že pokud přidáme do koupele samotný esenciální olej, plave na hladině, ve vodě se nerozpouští a v kontaktu s pokožkou může dráždit. Proto je dobré rozpustit esenciální olej nebo jejich kombinaci (10-12%) nejprve v tureckém oleji a teprve pak tuto směs (2-3 polévkové lžíce) přidat do koupele.  V místě přidání se voda mléčně zakalí, což není na závadu, neboť se směs posléze snadno rozptýlí. Téměř nepění, proto je vhodná i do vířivek.

Doplňkové parametry

Kategorie: Přírodní oleje
Typ oleje: sulfonovaný ricinový
Objem: 30 ml / 100 ml
Obal: plastový
INCI: Sulphated Castor Oil
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
turecky cerveny ricinovy olej new label isilandon eu min turecky cerveny ricinovy olej new label isilandon eu min
5
PM Avatar autora | 26.12.2018
Dle rad a návodů jsem už schopná si namíchal snad vše :-)
turecky cerveny ricinovy olej new label isilandon eu min turecky cerveny ricinovy olej new label isilandon eu min
5
MJ Avatar autora | 3.12.2018
Paráda, něco podobného jsem dlouho hledala. Teď už si budu koupelové oleje připravovat sama dle nálady.